Firkantturneringen 2019 i Neston, England

Så er det tid at melde sig til Firkantturneringen (England, Holland, Spanien og Danmark) i byen Neston i England i juli.
Neston ligger i Lancashire i det nordvestlige England. Neston Cricket Club, Station Road, Parkgate, Neston CH64 6QJ https://www.nestoncricketclub.co.uk.
Nærmeste større byer er Manchester og Liverpool.

Turneringen afvikles fra mandag den 22. juli til fredag den 26. juli 2019.

Tilmelding foretages ved at sende en mail med oplysning om antal personer (dig selv og evt. ledsager) til Fortys præsident, Ole Helmersen, på email: oh.msc@cbs.dk. Tilmelding bedes foretaget senest 1. maj 2019. I din tilmelding bedes du oplyse, om du ønsker at deltage hele turneringsugen eller kun nogle af dagene.

Deltagelse i turneringen kræver, at der er betalt kontingent for 2019 og turneringsfee senest ved turneringens start.
Kontingentet er på kr. 300, mens turneringsfee for deltagelse i firkantturneringen er på kr. 350 pr. spillende deltager.
Turneringsfee går til at dække diverse udgifter ifm. kampene, herunder frokost mv.

Kontingent for 2019 bedes indbetalt senest 1. marts og turneringsfee for turneringen senest 1. juli til Fortys konto: Nordea Bank, registreringsnr. 2440; kontonummer 5980002642

Læs resten af Ole Helmersens orientering om
'The quadrangular Tournament 2019'

Generalforsamling 2018 i FORTY

Der har været afholdt
generalforsamling i Dansk XL CC
lørdag den 29. september 2018.Læs referatet af FORTYS generalforsamling 2018.

Den traditionelle generalforsamlings-cricketkamp 'Forty Øst' mod 'Forty Vest' blev ændret til
en kamp mod et svensk Forty-hold,
og kampen startede lidt forsinket kl. ca. 15.00 efter generalforsamlingen.

Svenskerne var for stor en mundfuld for det danske generalforsamlingshold. Sveriges ''40-plus-hold'' gik først til gærdet og scorede 120 points. Dansk Forty fik kun totalen op på ca. 80.


Spillerne fra Mortensen Legends og Fredberg All Stars på Gentofte Stadion inden den traditionsrige match.
Den tidligere Hjørring-spiller Flemming Søndergaard får PR-battet. Selv om han har rundet de 70, er han stadig en fremragende teknisk kaster, som kan ryste de fleste.Fortys eks-præsident Ole Christiansen overrækker et billede til Ole.Ole Stan Mortensen bliver slået til ridder af Soranerne af formand Anders Rex Larsen, th., og klubbens første landsholdsspiller, Peer Nørgaard.

Testmatch og reception på Gentofte Stadion - 2018

Ole Mortensens fest i Gentofte - trods nederlag
Af Peter Fredberg

Det er ikke nogen hemmelighed, at Mortensen Legends har vundet langt de fleste af de årlige testmatcher mod Fredberg All Stars siden premieren i 1995. Men på septembers første dag på Gentofte Stadion vandt All Stars for andet år i træk.
Det fik stjernekeeperen og kaptajnen Niels Torp til at udbryde: 'Vi er inde i en stime. Nu går vi efter et hattrick.' I T20-matchen åbnede All Stars med 79 point for fem. Hardhitteren Wayne Ackerman med en gylden fortid på Namibias landshold scorede 23 not out (endda på sin 58 års fødselsdag), David Williman fra Malmøhus CC 23 og Jan Hansen 13.

Legends svarede igen med 67 point for alle på det langhårede græs. Nihal Tissera og Ole Stan Mortensen scorede henholdsvis 26 not out og 15 not out. Soranernes formand, Anders Rex Larsen, kastede tre bolde. Men hvilke tre. To gærder for et point. Og så var det blot anden gang, han kastede i en kamp. Billan Ali tog tre for 17.

Matchen markerede Ole Stan Mortensens 60 års fødselsdag tidligere på året, og en fornem reception i Soranernes klubhus satte prikken over i-et. Anders Rex Larsen og Soranernes første landsholdsspiller, Peer Nørgaard, havde sammen med Peers kone, Kirsten, og Oles kone, Jette, gjort et kæmpearbejde.

Det var en rørt Ole, der hørte Peer Nørgaard læse op af lykønskningsmails fra Derbyshire CCC og Brighton Cricket Club, som dansk crickets største navn gennem tiderne spillede for i henholdsvis 12 og ni succesrige sæsoner. Ja, også fra Oles klub på New Zealand var der en varm hilsen. Havde den danske viking skiftet til engelsk, australsk eller newzealandsk statsborgerskab, havde han spillet testcricket, hed det. Og større kompliment kan en dansker næppe få.

Citater: 'Ole Mortensen er af det stof, som legender er lavet af. Den bedste fastbowler, der har spillet for Brighton. Og vores historie går tilbage til 1842.'
'Stans tidligere kaptajn i Derbyshire, Kim Barnett, beskriver Stan som den fineste kaster, han nogensinde har spillet med eller imod, som ikke spiller for England.'

Ole Christiansen, tdl. Forty-præsident og dagens regnskabsfører, gav kaptajnen for Mortensen Legends et billede med autograferne fra Legends og All Stars bagpå.
Og i royal engelsk stil slog Anders Rex Larsen og Peer Nørgaard 60-årige Ole StanMortensen til ridder af Soranerne.

Et traditionelt højdepunkt under 3. halvleg er overrækkelsen af PR-battet. Stort bifald til Flemming Søndergaard, den tidligere Hjørring-spiller, som senere kom til B 1909, Kerteminde og Nykøbing F. I en alder af 70 stadig en fremragende teknisk kaster.
Blandt tilskuerne på Gentofte Stadion var den tidligere Chang-kæmpe Troels Nielsen. Han bor i Christchurch på New Zealand og var hjemme på ferie.
Og for første gang i knap et kvart århundrede så Oles søster, Maren, sin bror på en cricketbane. Sidst var i en testimonialkamp i England i 1994.


Klik for et større billede.


Firkantturneringen blev afviklet på Køge Kricket Klubs baner fra
søndag den 22. juli til fredag den 27. juli 2018

Læs kampprogrammet m.m. for 4-kantturneringen 2018 HER.


Cricket-rejse til Sri Lanka i februar 2018.

Af Michael Goeskjær

Sammen med min familie havde jeg fornøjelsen af at deltage i den af Ole Mortensen arrangerede cricket-rejse til Sri Lanka i februar 2018. Det var en helt igennem fremragende oplevelse. Dette skyldes først og fremmest, at Sir Stan havde lavet et stort stykke forberedende arbejde, hvor der var taget højde for en meget fin balance mellem old boys cricket og almindelig turisme på den meget smukke ø. Vi var i alt 19 rejsedeltagere bestående af 9 øvede cricketspillere, 3 uøvede cricketspillere og 7 medrejsende familiemedlemmer.

Ole havde sørget for indkvartering på intet mindre end 5 fremragende hoteller, herunder de sidste 2 dage på det helt legendariske hotel Mount Lavinia med vestvendt udsigt over det indiske ocean og dermed smukke solnedgange........

............. Kronen på værket var den tredje kamp, hvor vi spillede mod Lion-Bryggeriernes firmahold, som var rigtigt dygtige cricketspillere. Vi tabte klart, men der var flere fine præstationer, navnlig en meget fin innings af Allan Matthews, der scorede 55 point, herunder 5 kæmpe 6'ere. Vore værter havde lavet en fantastisk ramme for os. Der var både et lokalt band med trompeter og andre truthorn, og en DJ med fuld public address. Og så var der oven i købet en fantastisk live kommentator, der via højtalere kommenterede hele kampen, bold for bold .........

Læs hele artiklen HER.


Ole 60 not out:             De kaldte ham 'Bloodaxe'(Af Peter Fredberg)

'The Great Dane', 'Bloodaxe', 'Stan Mortensen', 'The Danish Viking'. Det handler om Danmarks første professionelle cricketspiller, Ole Mortensen, som 29. januar fylder 60 år.
Han blev professionel i den engelske grevskabsklub Derbyshire CCC i 1983 og opnåede en nærmest legendarisk status. I sidste halvdel af 80erne var han blandt de bedste kastere i verden.
Fastbowleren Ole Mortensen spillede med stor succes for Derbyshire i 12 sæsoner og i ni sæsoner for Brighton i Australien om vinteren, ligesom han i en periode spillede i New Zealand.
Han var med til at vinde pokalturneringen for Derbyshire i 1990 og Benson and Hedges Cup-finalen på Lords Cricket Ground i London i 1993. I 1990 spillede han for 80.000 tilskuere på 'Rest of the World' mod Australien.
Flere gange blev han opfordret til at ændre statsborgerskab for at spille testcricket for England eller New Zealand. For en outstanding indsats for Derbyshire CCC blev den store dansker i 1994 tildelt et testimonialår.
Ole Mortensen har efter sin professionelle karriere været landstræner for Danmark, Tyskland, Frankrig og Norge og har gennemgået de højeste elitetræneruddannelser i England og Australien. Han er æresmedlem af Derbyshire CCC og Dansk Cricket Forbund, optaget i The Cricket Hall of Fame i Melbourne i Australien og i bestyrelsen for Forty Club Danmark.
Den tidligere stjernekaster er initiativtager til The Danish Vikings Masters Cricket Team, som tager på årlige togter rundt om på cricketsportens verdenskort. Har til dato invaderet Indien, Sydafrika, Australien og Barbados, og 8. februar går turen til Sri Lanka, hvor der skal spilles tre kampe. Han er også manden bag den årlige 'testmatch' på dansk græs mellem Mortensen Legends versus Fredberg All Stars.

Ole Mortensen er lærer i Gladsaxe Kommune. Han er gift med Jette Jepmond Mortensen og har to børn og to børnebørn. Er fysisk aktiv med løb, cykling og veterancricket og ofte på besøg hos gode cricketvenner i England.

Nok fylder han 60, men han er stadig not out.


Du kan ikke klikke dig på facebook på dette billede.


Forty har lavet en FACEBOOK-gruppe


Fortys FaceBook-gruppe hedder "Cricket-XL".

Kunne du tænke dig at blive (gratis) medlem af Dansk XL Cricket Clubs officielle Facebookside, så mail dit ønske til Fortys sekretær Kjeld Lyngsø, mailadresse: kjeldlyngs@gmail.com.
Derefter vil du blive optaget som medlem af gruppen.
(Det kræver dog, at du er med på Facebook)

Det er foreningens håb at alle med interesse for cricket vil deltage aktivt i denne facebook-gruppe med kommentarer, oplysninger om aktuelle cricketbegivenheder, nye eller gamle billeder af cricketkampe og i øvrigt alt cricketrelateret stof.

Det kræver ikke medlemskab af Forty for at være med i gruppen - men du er naturligvis altid velkommen ........ også som medlem i Forty.

(Har du i øvrigt husket at betale dit kontingent for 2017?)

Ole Christiansens bog om Fortycricket i Danmark


Dansk XL CC's 50 års jubilæumsbog på hjemmesiden
Det er
Bogen om old boys cricket i Danmark.

Med tilladelse af Ole Christiansen er bogen nu
lagt ind på Fortys hjemmeside,
og du kan læse den ved at klikke
HER.


Bogen kan stadig købes - - - Køb den --- det støtter Fortys arbejde med at holde liv i vores gamle sportsgren!
Det er svært at få økonomien til at hænge sammen for en sådan bog, så vi håber derfor på stor opbakning til bogen.

Bogen koster kr. 125,00.

Desværre vil postvæsenet have kr. 55,00 for forsendelse, så sender du mindst
kr. 180,00 til Dansk XL CC. på denne konto:
Reg. nr. 2570 Kontonr. 5980002642

Her er en lille historie som ikke kom med i bogen.

KØB --- KØB --- KØB --- KØB --- KØB --- KØB

50 års jubilæum i Forty
Klik på billedet.


Præsidentens takkeskrivelse
Dansk XL CC's 50 års jubilæumsbog
Det er
Bogen om old boys cricket i Danmark.

Bogen er på gaden - - - Køb den --- det støtter Fortys arbejde med at holde liv i vores gamle sportsgren!
Det er svært at få økonomien til at hænge sammen for en sådan bog, så vi håber derfor på stor opbakning til bogen.

Bogen koster kr. 125,00.

Desværre vil postvæsenet have kr. 55,00 for forsendelse, så sender du mindst
kr. 180,00 til Dansk XL CC. på denne konto:
Reg. nr. 2570 Kontonr. 5980002642,
så vil du modtage bogen, som er på 180 sider, i løbet af januar måned.

Her er en lille historie som ikke kom med i bogen.

KØB --- KØB --- KØB --- KØB --- KØB --- KØB